تاریخ انتشار: ۱۴:۵۳ - ۰۱ دی ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۴۴ نظر
رویداد۲۴ بخوانید؛

امنیت با حقوق پایین | چرا صدای اعتراض نیروهای مسلح به ویدئوی اعتراف ختم می‌شود و چرا این روش خطرناک است؟

بحران معیشتی در نیرو‌های مسلح ایران، از یاسوج تا بندرعباس، به نقطه‌ای رسیده که افسران راهی غیر از انتشار ویدئو‌های انتقادی جنجالی پیدا نمی‌کنند. این فشار اقتصادی نه تنها امنیت روانی نیرو‌ها را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند فرسایش نیرو، کاهش انگیزه و آسیب‌پذیری نهادی به همراه داشته باشد لذا نیازمند توجهی فراتر از انتشار اعترافات اجباری است.

صبر نیرو‌های مسلح سر آمد | چرا اعتراف اجباری نیروهای انتظامی راه‌گشا نیست؟

رویداد۲۴| آرزو فرشید- افسر پلیس بندرعباس پس از انتشار ویدئوی جنجالی خود، حرف‌هایش را پس گرفت؛ اقدامی که با تجربه قبلی کاملا قابل پیش‌بینی بود. فشار معیشتی که یک فرد را به فکر فروش کلیه یا انتشار ویدئو با بیان جزئیات هویتی خود – به رغم اطلاع از تبعات این اقدام - می‌کند، موضوعی نیست که بتوان ساده از کنار آن عبور کرد. به خصوص که در ماه‌ها و هفته‌های اخیر شاهد تکرار معنادار این سبک از اعتراضات و عقب‌نشینی‌های بعد از آن هستیم.

ماجرای اعتراف افسر انتظامی بندرعباس چه بود؟

ستوان سوم مصطفی لقمانی، افسر نیروی انتظامی بندرعباس ویدئویی منتشر کرد و در آن به وضعیت معیشتی‌اش اعتراض کرد. او گفت سه فرزند محصل دارد، هر روز از میناب تا بندرعباس در رفت و آمد است و نمی‌داند با حقوق بیست و سه میلیونی چطور باید زندگی کند؛ او رو به دوربین از تصمیمش برای فروش کلیه حرف زد. جالب اینجاست که ستوان سوم لقمانی در این ویدئو تاکید کرده چیزی برای از دست دادن ندارد و حرفش را پس نمی گیرد؛ این ویدیو تلخ و درناک بود، اما حساسیت آن وقتی بیشتر می‌شود که ویدیوی دوم از راه رسید و حرفش را پس گرفت. ویدیویی که در آن اعتراف می کرد که «تحت تاثیر دارو» این اظهارات را مطرح کرد است. او خواستار این شد که از صحبت‌هایش سوء استفاده نشود و تاکید کرد که سرباز این خاک است. در عین حال خواستار رسیدگی به مشکلات مالی خود نیز هست.

این دقیقا همان سناریویی است که در مورد مامور فراجا در یاسوج اتفاق افتاده بود.  هفته گذشته هم ویدئویی از یکی از پرسنل نیروی انتظامی در فضای مجازی منتشر شد که در آن از شرایط نابسامان معیشتی و فشارهای اقتصادی بر زندگی شخصی خود سخن می‌گفت. این مأمور، که در استان کهگیلویه و بویراحمد مشغول به خدمت است، در ویدئوی مذکور به پایین بودن حقوق در مجموعه نیروهای مسلح ـ به‌ویژه در فرماندهی انتظامی کشور ـ اعتراض کرد و از تصمیمش برای فروش کلیه حرف زد. ساعاتی بعد ویدئوی دیگری از او منتشر شد که در آن تاکید می کرد که هدفش از انتشار ویدئوی نخست، طرح یک دغدغه درون‌سازمانی و نوعی «دردِ دل» با فرماندهان انتظامی کشور و استان بوده و هرگز تصور نمی‌کرده این صحبت‌ها «دستاویزی برای سوءاستفاده برخی افراد و جریان‌ها» شود؛ افرادی که به گفته او در پی ایجاد فاصله میان نیروهای انتظامی، مردم و «بدنه وفادار به نظام» هستند.

تسلسل ویدئوهای اعتراض به وضعیت معیشتی و ویدئوهای دوم که شبیه به اعتراف اجباری اند ثابت می کند نمی‌توان از کنار این ماجرا به سادگی عبور کرد؛ بدیهی است که سطح نارضایتی در نیرو‌های مسلح – به تبع همه مردم و اقشار مختلف – به سطح هشدار و خطرناکی رسیده است. وضعیتی که اگر به درستی درک نشده و برای آن راهکاری اندیشیده نشود، می‌تواند تبعات جبران ناپذیری به بار آورد.

تنبیه جایز است، اما کی و چطور؟

تنبیه نیرو‌های مسلح کادری به خاطر اظهار نظرهای حساس، خارج از چارچوب نظام سیاسی یا برخلاف سیاست‌های کلی کشور، در همه دنیا امری پذیرفته شده است، اما چگونگی این تنبیه و مصادیقی که مستوجب تنبیه است، قابل بحث است.

آنچه که مشخص است، گرفتن اعتراف اجباری و انتشار آن نه تنبیه قابل قبولی است و نه راهکاری برای پیشگیری از تداوم مشکل.

وقتی اوضاع معیشتی نیرو‌های مسلح به جایی می‌رسد که افراد علیرغم اطلاع از تبعات اقدام خود، مقابل دوربین نشسته و ضمن اعلام عمومی اطلاعات هویتی خود، تندترین انتقادات را متوجه فرماندهان می‌کنند و مشکلات اقتصادی خود را مطرح می کنند، یعنی صبرشان سر آمده است.

در این فقره، مسئولیت مقامات عالی کشوری و لشکری نه اعلام عمومی پشیمانی این نیروها بلکه رسیدگی به ریشه‌های این انتقادات است. سرآمدن صبر نیروهای مسلح کشور به معنای خطرات امنیتی قابل توجه برای کشور است.


بیشتر بخوانید: از یاسوج تا بندرعباس؛ بحران معیشت در نیرو‌های مسلح | عقب نشینی در ویدیو‌های دوم چه فایده‌ای دارد؟

ببینید| توضیحات ستوان سوم لقمانی پس از وایرال شدن ویدیو اعتراضش


موضوع پیچیدگی چندانی ندارد؛ وقتی نیرو‌های مسلح یعنی یکی از حساس‌ترین بخش‌های ساختار حکومت چنان ناراضی می‌شوند که از جان و کلیه‌شان سیر می شوند، باید منتظر مرحله بعدی بود.

خطر بی‌توجهی به بحران چیست؟

ریزش نیرو‌های مسلح اولین خطری است که کشور را تهدید می کند؛ این ریزش، به سادگی ریزش رای در انتخابات‌ها نیست که با قانع شدن به کارزار‌های سیاسی کم‌فروغ و تشکیل مجلس و دولت با حداقل آرا، از کنار آن عبور کنیم. ریزش نیرو‌های مسلح به هیچ وجه تعارف بردار نیست. این وضعیت می تواند در بدترین سناریو، زمینه‌های شورش را فراهم کند.

سناریوی بعدی، جذب شدن نیروهای مسلح به سمت جریان‌های معاند نظام است. نیازی به تاکید نیست که در شرایط موجود که کل جامعه به خاطر فشار‌های اقتصادی و اجتماعی به تنگ آمده، از کشور‌های خارجی گرفته تا اپوزیسیون خارج نشین منتظر مهیا شدن فرصتی مناسب هستند؛ نادیده گرفتن احتمال تبدیل نیروهای ناراضی به نفوذی‌های دشمن، عاقلانه نیست. این همان اتفاقی است که در جنگ دوازده روزه نظام را با خطرات موجودیتی مواجه کرد. 

سناریوی دیگر، که بهترین و ساده‌ترین سناریوست، سوق دادن نیرو‌های انتظامی و امنیتی به سمت کسب درآمد‌های خارج عارف مثل رشوه به دلیل مشکلات اقتصادی است. آفتی که مثل موریانه نظام اداری و ساختار‌های حاکمیتی را از درون نابود خواهد کرد. پر واضح است که نیرویی که مقابل دوربین نشسته و از معیشت خود می‌نالد، تا امروز به ورطه هیچ یک از این سناریوها نیافتاده و اتفاقا از پاک‌ترین نیروهای مسلح کشور است؛ تنبیه این نیرو به جای همدلی، نابخردانه است.

راهکار چیست؟

به فرض درک شرایط و جدی گرفتن بحران، به این سوال می‌رسیم که راهکار درست و واقعی چیست؟ قطعا گرفتن اعتراف اجباری راهکار پایداری نیست. شاهد آنکه هیچ یک از ویدیو‌های دوم که از سوی مامور فراجا در یاسوج و افسر پلیس بندرعباس منتشر شد، باورپذیر نبود. نگاهی به شبکه‌ها اجتماعی و فضای مجازی روشن می‌کند که افکار عمومی به این سادگی‌ها قانع نمی‌شود.


بیشتر بخوانید: اعتراضم مورد سوءاستفاده افراد خبیث قرار گرفت | هدفم درد دل با سردار رادان و فرمانده انتظامی کهگیلویه و بویراحمد بود


ممکن است برخی مسئولان تصور کنند با مجبور کردن افراد به اظهارات ثانویه و تاکید بر اینکه شرایط عادی نداشته‌اند، از حرف‌هایشان سوءاستفاده شده و ... حتی اگر مردم را قانع نکند، این پیام را به طیف ناراضی می‌دهد که مقامات بالادستی قدرت بسیاری دارند و از این طریق نوعی بازدارندگی ایجاد می‌شود. این وضعیت یادآور آن لطیفه قدیمی است که می گفت«خرس زیر شکنجه اعتراف می‌کند که خرگوش است». 

چاره واقعی، اما رسیدگی به وضعیت معیشتی نیرو‌های مسلح است. کاهش فشار تورمی از همه مردم و در کوتاه مدت ممکن نیست، اما می‌توان برای یک قشر خاص و حساس مثل نیرو‌های نظامی و انتظامی فکر جدی‌تری کرد. در این میان سوال کلیدی این است که بودجه نظامی کشور دقیقا کجا و چطور خرج می‌شود که چیزی برای نیروی انسانی نمی‌ماند؟ مگر ساخت موشک و افزایش تجهیزات بدون تامین امنیت خاطر و رفاه نیروی انسانی سودی دارد؟

جدای از افزایش حقوق، اما حتما می‌توان راهکار‌های برای افزایش رضایت شغلی نیرو‌های مسلح ایجاد کرد. خدمات رفاهی مثل افزایش سطح بیمه‌ها، امکان استفاده از مجموعه‌ها فرهنگی و ورزشی برای خانواده‌ها، ارائه کمک‌های غیر نقدی به مناسبت‌های مختلف؛ اگرچه راهکار‌های ساده‌تری هم وجود دارد مثلا مامور کردن یک افسر ساکن میناب در همان شهر و کاهش فشار هزینه رفت و آمد او.

در گام بعدی و حداقلی‌تر نیز می‌توان با فراهم کردم فضای همدلی میان نیرو‌های بخشی از فشار مشکلات را کم کرد. گفت‌و‌گو فرماندهان و کادر و شرح وضعیت و مشکلات اگر با تلاش حداکثری برای جلب رضایت آنها همراه باشد؛ حتما موثر خواهد بود.

بحران معیشتی نیرو‌های مسلح، از یاسوج تا بندرعباس، موضوعی نیست که بتوان آن را با ویدئو‌های اجباری یا روایت‌های دوم مدیریت کرد. فشار اقتصادی، بی‌توجهی به رفاه نیرو‌ها و تداوم سکوت می‌تواند به فرسایش، فساد و حتی تهدید امنیت ملی منجر شود. تنها راهکار واقعی، توجه جدی به معیشت و شرایط کاری نیرو‌های امنیتی و انتظامی است تا از وقوع بحران‌های بزرگ‌تر جلوگیری شود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۱
0
16
نظامیان تک تک شان دارند در مقابل جور و ستم می ایستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۱
0
16
همشون اینگونه نیستند در میانشان با شرافت با غیرت بسیارند
پاسخ ها
اشنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۴
نه همشون بغیر از عده ای بالایی معترض هستند و این نظرات چیزی را پاک نمیکنه. واقعا چه انتظاری دارند از پرسنلی که حقوقش فقط هزینه یک فرزندش میشود اونهم اگر در دانشگاه آزاد که غولی شده درس بخواند
مریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۶
این چه حرفیست ؟ شکایت از وضعیت معیشت یعنی بی غیرتی ؟
بازنشسته
|
Romania
|
۱۹:۲۲ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۱
0
16
باسلام وقتی مسوولان ناکارآمدی با سیاست نادرست اقتصاد و معيشت مردم نمی توانند یا نمی خواهند درست کنند صدای مردم بلند می شود
ته خطی و خسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۱
0
15
رفتم سوپر. فروشنده با کمی اخم گفت: تازگی ها دیر دیر میایید. قبلا هفتگی حالا ماهی یه بار هم نمیای. یواش گفتم ای بابا. با عجله یکی دوتا چیز برداشتم و پولش را دادم و اومدم بیرون. با این پولی که دادم در گذشته ای نه چندان دور دو سه برابرش خرید میکردم. موقع برگشت با خودم جواب فروشنده را میدادم و میگفتم باید پول داشته باشم که بیام تازه پول هم داشته باشم با این وضع قیمتها هر وقت میام خرید حالم بد میشه و ناراحت و عصبانی برمیگردم. چون این وضعیت غلط و اشتباهه. این طرز قیمت گذاری و اوضاع اقتصاد و جامعه درست نیست. یک عده دارند جمعیت زیادی ندارند پس آنها چی؟ حتی اگه کسی پولدار هم باشد این شیوه خطاست و نباید به این اوضاع رضایت دهد. درست نیست. آشفته کردن جامعه و ایجاد بحران، ادامه این وضع به کجا می رسد؟ خیلی بده خیلی بد. دیگه طاقتها طاق شده. این وقایع یعنی چی؟ هرکس که کمی وجدان و درک و منطق داشته باشد متوجه می شود این شیوۀ حکومتداری درست نیست. پس چه شده؟ چرا جامعه به هزار تکه بدل شده؟ در این لحظه آیا اگر به توطئه فکر کنیم خطاست؟ چنین ویدیوهایی چه راست باشد چه دروغی، نشانۀ خوبی نیست. این یعنی جامعه ای در حال سقوط و خسته و ناامید و عصبانی و از دست رفته. چرا چرا چرا اینطورست؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
در جواب سوال شما که گفتید ادامه این روند به کجا میرسه ؟
میگم : قله ! الان توی راه قله ایم اخوی ، فقط همه کشورها قله هاشون بالای کوه هست ، قله های کشور ما ته دره !!!!!!
اینه که الذین والدین ، روز بروز بدتر ازین !!!!
رسیدیم قله دیگه همه چی هست نگران پول نباش ، اونجا میری فروشگاه میگی ماست می‌خوام ، بهت ماست غنی سازی !!! شده میدن ، حتی آب هم غنی سازی شده میدن بما . آره ، همه چی ملت غنی سازی شده ، توپ !!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۱
0
19
جالبه شهرداری تهران برای رفتگری آگهی استخدام ۲۵ میلیونی میده بعد ستوان ناجا ۲۳ میلیون میگیره
دیوار دفاعی کشور بریزه سیل همه را خواهد برد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۲
خوب دیگه فرق میکنه کی رئیس جمهور باشه شهرداری که پول رو به جا خرج میکنه یا رئیس جمهوری که خرج فامیل و سفر های دخترش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۱
0
19
اعترافات اجباری هیچ مشکلی را حل نمیکند بنده نیز افسرارشد بازنشسته نیروی انتظامی با حقوق ۲۷ تومان هستم که به هبچ جای رندگی نمیرسم چه کار باید کرد به کی باید گفت چرا کسی به فکر ما وسایر مردم نیست این فریادها را به کی بگوییم وبه کجا ببریم وچه کسی پاسخگو است ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۲
به رهبری همه باید یکصدا به ایشان اعتراض کنیم نه اعتراضی بی جان و کم صدا همه مسئولین کلا به فکر فامیلشون هست باید از رهبری بخواین یک بار برای همیشه این ظالمان رو حذف کنند بلاخره این خمه ملت برای نظام به میدان امدن اینبارهم ایشان برای ما به میدان بیایند وگرنه این گرانی ساخته دست مسعود کشور را ویران میکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۱
0
19
مشکل ساخت موشک نیست . موشک برای حفظ ایران واجبه. مشکل در فساد و دزدیها و اختلاسهاست. در پست دادن به فرزند و داماد و خانواده و همشهری و رفقاست. مشکل انجاست که در کشوری که مردم خودش نون برای خوردن ندارند ، ۱۷ - ۱۸ میلیون جمعیت رو از کشور دیگری وارد میکنند و بودجه ای رو که حق این مردمه ، صرف نان و آب و بهداشت و درمان و دارو و مدرسه و تحصیل و بنزین و گاز و برق اینها میکنند. مردمی که زیر بار گرانی ها و مشکلات اقتصادی کمرشون داره میشکنه و له میشن چرا باید خرج میلیونها بیگانه رو بدن ؟ چه کسی این ماموریت رو به اینها داده که خرج افغانها رو بدن ؟ اگر اصرار به این کار دارند از جیب خودشون بدن ، نمیشه که هم دزدی و اختلاس و هم حاتم بخشی ، پس این میان مردم ایران چه کنند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
0
15
بسیاری از نظامی ها طرف مردم هستند و تا جایی که توان دارند از ستم دیده دفاع می کنند اما مشل اصلی حکومت است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
0
4
تنگدستی مرگ را در کام شیرین می کند
بید از بی حاصلی بَر خویشتن خنجر کشید
و سال‌هاست گاه گاهی داریم قلم می زنیم
چپ و راستی، بی خودی، ناخودی می زنیم
دریافتیم هردو یک قماش بوقت صدرنشینی
آن یکی با وجهه‌یِ اصلاحات، و دیگری دینی
و نتیجه هم آن شد که در این‌روزها می بینی
باید که نوشت، مثال شهید عزیز مطهری را ...
امپریالیسم و کمونیسم
لبه های دو قیچی هستند
در ظاهر با هم در تضاد اَند، اما در باطن
برای بریدن یک ریشه به کار می آیند
https://lib.eshia.ir/50061/1/124
اگر بریده شد «دستِ کج»، خبر کنید
وگرنه از «جماعتی»؟ حذر کنید
مظفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
18
1
با سلام نظامی آمده که با جان و مال و آبرو از شرافت ، آب و خاک و میهن و نظامش پاسداری کند .
اینهایی که حاضرند سوژه دست دشمن بدهند و بدخواهان این مملکت را امید وار کنند کسانی نیستند که بتوانند از جان خود برای کشورشان بگذرند. در سازمان های نظامی جذب و گزینش افراد اجباری نیست و درب استعفاء باز است هر کشوری در طول دوره ها فراز و نشیب هایی دارد و مشکلات اقتصادی امروز باتوجه به هجمه همه جانبه دشمن با همه توانش و گستردگی نفوذش برای همه اقشار جامعه است که نیروهای مسلح نیز مستثنی نیست و قوی و پایدار با جان خود ایستاده است .
دشمن ذبون بارها عزیزان راهنمایی و رانندگی و فراجا که شرافتمندانه در خدمت جامعه خود نظم داخلی شهری را برقرار می کنند هدف قرار داده و بشهادت رسانده است . مشکل فهم شرایط است که دشمن از هر فرصتی در کمین ضربه ای دیگر می باشد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
اخوی! گشنگی نکشیدی که عاشقی یادت بره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۲
با همین دلیل مسخره بقیه مون هم باید ساکت باشیم والا نظام واسه رفاه مرومه و اگر قراره همه ما به خاطر طرف نظام بودن به خاک سیاه بشینیم یه جای کار میلنگه
کیوان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
1
8
اگر دولت ها به وظیفه قانونی شان که افزایش حقوق کارکنان دولت به اندازه نرخ تورم است عمل می کردند الان شاهد این اعتراض‌ها نبودیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۳
دولت بایدمنابع لازم رابرای افزایش حقوق داشته باشه.وگرنه نتیجه میشه چاپ پول و ایجادتورم و همین وضعی که سالهاست شاهدیم.بایددولت درآمدداشته باشه‌.اقتصادبایدفعال باشه‌بادنیاباید روابط عادی باشه.صادرات و....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۲
دولت کمتر خرج رفیقای مفت خورش کنه همین فرزین کم به دولت در گرون سازی کمک کرده باز یه پست دیگه گرفته همین یعنی ماهی ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون پول حروم کردن دیگه بقیه رفقا رو شما حساب کن
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
8
4
هرکسی ناراضی هست چاره کار استعفا هست بزنید برید پول تو بازار آزاد هست برای چندر غاز حقوق چرا خدمت میکنید
پاسخ ها
نلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۴
توی این مملکت زندگی نمیکنی ؟اوضاع بازار داغونه کسی قدرت خرید نداره
طه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
0
9
سرگرد سپاه با 15سال سابقه و مدرک لیسانس 20 تومن دریافتی
اصل اول در نیروهای مسلح نیروی انسانی است که فعلاً اکثراً ناراضی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
0
13
متاسفانه تحریم وبی پولی فقط برای نیروهای مسلح و البته کارکنان رده های ۳ به پایین آنها است وفرماندهان رده بالا از امکانات لوکس وبهترین منازل سازمانی و ماشین و....برخوردارند. متاسفانه اکثر کارکنان نیروهای مسلح حتی با درجه سرهنگی اندازه آبدارچی بانک وشهرداری و پتروشیمی ونفت ونیرو و....هم حقوق نمی گیرند.....مراقب باشید و از سقوط سوریه درس بگیرید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۲
ای تف تو رو ح اونکه میگه تحریم بابا مسعود دلار رو گرون کرده
سعادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۳
11
2
سوریه ای در راه است
جرقه فتنه ای بزرگ از همین قشر زده میشه
خدا لعنتتان کند ک کشور را میخاهید نابود کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۳
0
9
حرف افزایش حقوق ن.م میشه.. دولت میگه پول ندارین!
حرف رسیدگی به معیشت ن.م میشه.. دولت میگه بودجه نداریم! ستاد کل عزیز هم کارش شده فقط تزریق امیدواری و دادن وعده وعیدهای شیرین و زیبا..! مثل یه سراب!
چطور دولت فخیمه پول داره حقوق شرکت نفت و بخش خصوصی و صدتا ارگان و وزارتخانه هارو افزایش بدن..؟!
ولی بحث تا به ن.م بدبخت و بیچاره و فلک زده که میرسه.. هیچی به هیچی..! خدایا تو شاهد این ظلم در طول این سالیان باش..
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۲
همین فرزین چرا دوباره پست گرفت دولت قراره از گلو ما بگیره بده با فامیل وابسته
بیچاره
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۳
0
5
مدیر عزیز سایت.‌ مردونگی بخرج بده و این پیام و بذار.
حرف افزایش حقوق ن.م میشه.. دولت میگه پول ندارین!
حرف رسیدگی به معیشت ن.م میشه.. دولت میگه بودجه نداریم! ستاد کل عزیز هم کارش شده فقط تزریق امیدواری و دادن وعده وعیدهای شیرین و زیبا..! مثل یه سراب!
چطور دولت فخیمه پول داره حقوق شرکت نفت و بخش خصوصی و صدتا ارگان و وزارتخانه هارو افزایش بدن..؟!
ولی بحث تا به ن.م بدبخت و بیچاره و فلک زده که میرسه.. هیچی به هیچی..! خدایا تو شاهد این ظلم در طول این سالیان باش..
اسماعیل نادری لردجانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۳
0
7
امیرالمومنین امام علی(ع) می فرمایند:
اگر فقر از یک درب وارد خانه ای شود، ایمان از درب دیگر بیرون خواهد رفت.
ایمان همان امن و امان و امنیت است.

هرچند که شعار حیدر و لاف شیعه می زنیم لکن به فرمایشات مولای متقیان عمل نمی کنیم و همه چیزمان خلاف شیوه جوانمردی و منش و عدالت علی (ع) است.

افسوس که ذره ذره در حال نابودی درونی به واسطه نادیده گرفتن اقتصاد و معیشت مردم و عدم توجه به کرامت انسانی و ابتدایی ترین حقوق مادی و حیاتی مردم هستیم.

این موریانه فقر سالهاست که دیوارها و درون خانه را متلاشی و نرم کرده است.
شعار کافی است.
حماقت کافی است.
تعصب بی جا کافی است.
جهالت کافی است.
فریب افکار مردم با رسانه و گردن هم انداختن کافی است.

عزم ملی و غیرت ایرانی و تاریخی می خواهد و شرف وفاداری به مردم و دلسوزی برای وطن و سرزمین می خواهد.

مردم بایست بداد هم برسن و خودشان به هم رحم کنند، خاینین و فاسدین داخلی و دشمنان و بیگانگان دردی دوا نمی کنند.

مردم ایران بایست به هم رحم کنند و بداد هم برسند.
امیدی به هیچ مقام و مسیول و مجلس و دولت و .... نیست.

یا علی
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۳
6
0
درسته تمامی اقشار بشدت زیر فشاراقتصادی ردزافزون وانواع مشکلات دیگه هستن وبرخی ازحکومت توقع اقدامی موثربرای بهبوداوضاع دارن.ولی چنین چیزی امکان نداره حکومت بهیچوجه توان انجام چنین اقدامات موثری نداره.باحرف وادعا که کارپیش نمیره.عقل ومنطق وحساب وکتاب هم میگه حکومت به دلایل بسیار توان ایجادشرایط بهترنداره.بهمین روشنی.پس اوضاع بعداین هم به همین روال سابق خواهدبود.چاره موقت اینه که یک روز درمیان یک وعده غذابخوریم.البته فعلا
پاسخ ها
مریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۶
تو دیگه کی هستی ؟ چاره موقت یک روز در میان یک وعده ؟ جدی بود یا شوخی ؟ بچه‌های معصوم چه گناهی کرده اند ؟ یعنی چی حکومت نمیتواند شرایط بهتر فراهم کند ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۲
چرا حکومت میتونه البته نه دولت حکومت باید این دولت ویران گر رو استیضاح کنه بی عملی بزرگان نظام در زمانی که مردم دارن خفه میشن دهن کجی به مردمه
مردمی که هر بار نظام رو نجات دادن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۴
0
8
برید ببینید حقوق یه شرکت نفتی چقدره بالای ۱۵۰ میلیون کی میخواید به فکر فراجا باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۴
8
2
چقدر شماها نق میزنید .الان از شما واجبتر لبنان و غزه و یمن هست .چرا خودتان را به خواب میزنید .شماها که به این وضع عادت دارید اما آنها ندارند .قدری صبور باشید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۲
دروغ های بزرگ کی به غزه و... پول میده اصلا چقدر میده ... مفت خوری مسئولین رو نادیده میگیرین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۴
0
8
مشکل حقوق کارکنان کشوری و لشکری فقط عدم یکسان سازی است الان در صدا و سیما یا وزارت نیرو و نفت یا قضات حقوقشان چند برابر نظامیان است که شبانه روز در مأموریت پرخطر هستند متاسفانه الان حقوق این قشر زحمتکش خیلی پایین است کسی هم توجه نمیکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۶
2
4
پلیس به هیچ عنوان کار مردم را انجام نداده و فقط توهین می کنند من سه بار برای پرونده مزاحمت شکایت کردم ولی این افراد هر بار کار من را به بهانه های مختلف و بی اساس انجام نداده و باعث شدند که افراد مجرم تبهکار با وقاحت بیشتر به اعمال مجرمانه خویش ادامه دهند درخواست کمک و پیگیری دارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۶
0
4
هیهات من الذله،چی بودیم چه شدیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۲
همچین چی هم نبودین از زمان رفسنجانی این کشور به مروم ظلم کرد تا الان
Amin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۶
0
4
صِرف نظامی بودن به معنی خودی بودن نیست. خودی هم نباشی ، از مزایا و پاداش های متنوع و خونه و ماشین رایگان و ... هم خبری نیست.
خودی که باشی ، یهویی می بینی از آسمون واست سند زمین میلیاردی می باره و حسابت میلیاردی شارژ میشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۰۸
0
0
مردم لبنان از شما مهمتر هستند. ساکت باشید که تحمل زجر اسرائیل روی دوش اون ها هست. شما چه کردید و چه زجری کشیده اید، که انتظار ها دارید؟
فرشید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۱
0
0
حکومت باید ب مسیر عقلانیت برگردد شعار ها با واقعیت موجود هم خوانی ندارد
نادر
|
United States of America
|
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۱
0
0
من متخصص سلاحهای سبک وسنگین وموشکها 30سال خدمت کردم و الآن با پنح فرزند حقوقم18میلیونوخورده ای هست تمام هشت سال دفاع مقدس هم در جبهه بودم ودر تمام عملیانها شرکت داشتم، الان نمیتونم نام واقعی خودمو اعلام کنم بخاطر مسائل امنیتی اگر لازم بشه اعلم میکنم😞
نظرات شما